Inele de ceapă crocante

Sunt sigură că ai văzut de vânzare în magazinele de alimentare. Nu recomand să cumperi aşa ceva. Cine ştie ce conţin.
Mai bine le faci acasă, sunt foarte simplu de făcut, dar nu exgera cu mâncatul. Prăjeala nu face foarte bine. Ştii nu? Nu e că trebuie să reamintesc de fiecare dată. Am dreptate?!
Incredibil de gustoase. Trebuie neapărat să-ncerci!
Procedeul este similar cu: „Flori de dovleac
O precizare este necesară: Ceapa gătiă/prăjită NU miroase. Aşa că, mâncaţi fără grijă şi puteţi şi să vă pupaţi în pace după... sau în timp ce mâncaţi, vedeţi voi. :)

Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: 20-25
Porţii: pentru 2 persoane

Ingrediente
  1. 1 ceapă mare
  2. 1 cană apă (italienii pun lapte) = 200 ml
  3. 3 linguri făină albă de grâu
  4. 1/2 linguriţă sare
  5. 1 cană de ulei pentru prăjit (150-200 ml)
Mod de preparare
  1. Curăţă şi taie ceapa felii de circa 3 mm. Desfă felia în inele (rând pe rând, e foarte uşor)
  2. Pune apa sau laptele într-un bol mai măricel, adaugă făina, sarea, bate cu un tel până faci un aluat ca la clătite sau puţin mai compact. Cu cât e mai gros cu atât va fi mai mare stratul de „clătită”. Mie nu-mi prea place aşa, deci l-am făcut mai subţirel
  3. Pune uleiul la încălzit într-o tigaie, cratiţă
  4. Ia rând pe rând câte un inel, trece-l prin aluat (să se prindă bine aluatul pastă de el) şi când uleiul sfârâie pune-l la fript. 1-5-6 câte încap în cratiţă tigaie. Foc mediu cam 2 min pe fiecare parte. Depinde de focul tău. Întoarce pe o parte şi pe alta. Stai lângă tigaie şi ai grijă să nu se ardă că nu e bine, devin foarte amare
  5. Când sunt gata, scoate-le şi aşează-le pe hârtie absorbantă deoarece sunt pline de ulei
Menţiuni
  • Un aperitiv ORIGINAL, crocant şi delicios. Optim pentru orice petrecere. Magnific de ronţăit când te uiţi la un film, partidă de fotbal, când stai în familie. 
  • Dar... este delicat. Trebuie servit imediat ce este făcut (cald), după nici 30 de minute îşi pierd crocanteţea. 
  • Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) (sau un mic comentariu la obiect) este echivalent cu Mulţumesc.
  

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. sunt foarte simplu de făcut, dar nu exgera cu mâncatul. Prăjeala nu face foarte bine. Ştii nu? Nu e că trebuie să reamintesc de fiecare dată. Am dreptate?! inele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei... cum sa stiu asa ceva?! :p Glumesc, banuiesc ca nimeni nu ar manca in fiecare zi numai prajeli, dar daca cineva vrea... e viata lui. Clar ca ai dreptate. (h) Multumesc. (f)

      Ștergere

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.