Grad de dificultate: redus – mediu
(dacă nu ai nicio practică, dar urmează paşii şi vizionează şi
acest video, te va ajuta)
Timp de preparare: 15 - 20 min
Porţii: 3 – 4
- 2 cepe galbene/roşii
- 200 g cârnat picant
- 2 ardei graşi (verzi, galbeni, roşii= nu contează)
- 3 linguri fulgi de ovăz integrali (opţional)
- mirodenii după gust: piper negru, chili, ghimbir
- 2-3 linguri ulei de măsline
- Tot opţional dar foarte indicat: caşcaval, brânză, mozzarella; 1 ardeiu iute/boia de ardei
Mod de preparare
- Tigaia
din imagine are diametrul 24
- Bate ouăle foarte bine (cu un tel, furculiţă, mixer etc.), adaugă fulgii de porumb, (eventual brânza) sarea (cu atenţie, prea multă sare nu face bine – se ştie), mirodeniile; toarnă-le în tigaie şi amestecă foarte bine în aşa fel încât ouăle să cuprindă tot ce este în tigaie. Focul la minim, acoperă şi lasă vreme de 4-5 minute
- Întoarce omleta cu o farfurie sau cu un capac mai mare decât tigaia. Să nu se rupă. Urmăreşte acest video
Menţiuni
- Frittata mea a avut cam 1,5 cm înălţime. A fost puţin dulceagă, picantă şi foarte gustoasă
- Optim ca aperitiv la petreceri de orice gen. Taie cuburi, arată excepţional.
Dacă-ţi
place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un
like/share la postări sau pagina Facebook
(click
şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus)
sau un mic comentariu la
obiect (dacă
ai timp) este
echivalent cu Mulţumesc.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.