Ultimele postări
Loading...
Wednesday, 25 September 2013

Clătite cu cremă de brânză, praz, mac

Ehehe... toată lumea știe să facă clătite cred, nu??!
Așadar, aceasta este o idee pur și simplu. Deosebit de apetisantă, rapidă și simplu de făcut.
De făcut când ești în pană de idei. Optime la micul dejun, prânz, cină, picnic, petreceri.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 20 minute
Porţii: pentru 2 persoane (4 bucăţi, depinde de tigaie şi grosime)

Ingrediente
Pentru clătite:
  1. 250 ml lapte (o cană) (Vegetarienii/veganii pot folosi apă carbogazoasă)
  2. 1 ou (merge foarte bine și fără. Veganii știu la ce mă refer)
  3. 100 g făină de grâu (celiacii o pot înlocui cu făină de mazăre/năut/fasole/hrișcă, etc.)
  4. 3 linguriţe seminţe mac
  5. câteva linguri ulei de floarea soarelui
Pentru umplutură:
  1. 200 g brânză proaspătă de vaci
  2. 2 linguri mac
  3. 1 bucată de praz
  4. 1 linguriță sare
Mod de preparare umplutură/garnitură etc.
Pune brânza într-un bol, adaugă sarea și bate cu mixerul vreo 4 min (până devină spumoasă) Taie/toacă/mărunțește prazul, pune-l peste brânză, adaugă macul, amestecă și începe să prepari clătitele

Mod de preparare clătite: ca la reţeta clasică (dar FĂRĂ zahăr) ce găseşti aici:
Voi lăsa totuşi explicaţiile pas cu pas. Mi se pare corect pentru acei care nu atimp să caute, deși e un păcat. Poți găsi foarte multe idei originale. :)
  1. Amestecă oul, laptele, macul și făina (nu o pune toată odată, orientează-te). Dacă e prea lichid mai pune făină, dacă e prea gros mai adaugă lapte/apă carbogazoasă etc.
  2. Pregătește o tigaie care să NU lipească. Se ştie că e FUNDAMENTAL. Foc mediu. Pune o linguriţă de ulei la încălzit înclinând tigaia în aşa fel încât uleiul să ajungă pe toată tigaia
  3. Ia aluat cu polonicul şi toarnă în mijlocul tigăii un strat de ce grosime preferi. Al meu era de 2 mm circa
  4. Se apleacă tigaia ca mai sus, ca să se întindă aluatul pe tot fundul tigăii.

  5. Se lasă circa 2 minute sau mai puţin, depinde de focul tău. Nu lăsa focul foarte slab că nu are rost, dar nici foarte tare.
  6. Întoarce pe partea ailaltă săltând-o ori ajutându-te de o paletă de plastic/silicon.
  7. Ia câte o clătită, pune 1-2 linguri din crema de brânză și praz, rulează și servește rece sau cald, dar mai bine rece să nu se înmoaie prazul
Mențiuni
  • Optim aperitiv la orice petrecere deoarece se pot face cu o zi înainte. Taie bucățele cât o înghițitură și așează pe platouri.
  • Idee de pachet pentru servici/școală/picnic.
  • Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus), un comentariu STRICT la obiect este echivalent cu Mulţumesc.

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer