Omletă cu vinete și ardei

Altă omletă/frittată (cu legume de toamnă) care a avut un succes nebun. Optimă servită și rece, deci ok pentru masa soțului tău (la servici= pachet). Celiacii sunt invitați să o probeze cu încredere.

Grad de dificultate: redus – mediu (dacă nu ai nicio practică, dar urmează paşii şi vizionează şi acest video, te va lămuri puțin)
Timp de preparare:  25 min
Porţii: 3 – 4

Ingrediente
  1. 4-5 ouă
  2. 1 ardei gras roșu sau/si verde
  3. 1/2 bucată de vânătă + 100 g sau după gust
  4. Opțional = 200 g cârnat picant, iese bună și fără, am făcut
  5. 2-3 linguri ulei de măsline
  6. sare după gust (1 linguriță)
  7. Tot opţional, dar foarte indicat:  1 ardeiu iute/boia de ardei
Mod de preparare - Tigaia din imagine are diametrul 24
  1. Spală și taie ardeiul cubulețe/peștișori sau cum vrei
  2. Vânăta spal-o și taie-o felii de circa 1 cm, apoi taie feliile fâșii Pune totul la călit (foc foarte slab) în ulei (folosind o tigaie care NU lipește. Fundamental) 10 min circa
  3. adaugă cârnatul tăiat feliuţe subţiri (1 cm) pune totul la călit în ulei pentru circa 3-5 min.
  4. bate ouăle foarte bine (cu un tel, furculiţă, mixer etc.), sarea (cu atenţie, prea multă sare nu face bine – se ştie), toarnă-le în tigaie şi amestecă foarte bine în aşa fel încât ouăle să cuprindă tot ceea ce este în tigaie. Focul la minim, acoperă şi lasă vreme de 4-5 minute
  5. Întoarce omleta cu o farfurie sau cu un capac mai mare decât tigaia. Lasă alte 3-5 min (acoperit posibil. Eu așa fac) Să nu se rupă. Urmăreşte acest video
  6. Lasă să curgă uşor înapoi în tigaie. Acoperă şi lasă pentru alte 3-4 minute tot la foc slab/minim. În alternativă poţi să o faci la cuptor, dar durează mult mai mult.
Menţiuni
  1. Poţi servi cu murături, gogoşari în oţet etc.
  2. Optim ca aperitiv la petreceri de orice gen. Taie cuburi, arată excepţional.

Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) sau un mic comentariu la obiect (dacă ai timp) este echivalent cu Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.