
Grad de dificultate: redus – mediu
(dacă nu ai nicio practică, dar urmează paşii şi vizionează şi
acest video, te va lămuri puțin)
Timp de preparare: 25 min
Porţii: 3 – 4
Ingrediente
- 4-5 ouă
- 1 ardei gras roșu sau/si verde
- 1/2 bucată de vânătă + 100 g sau după gust
- Opțional = 200 g cârnat picant, iese bună și fără, am făcut
- 2-3 linguri ulei de măsline
- sare după gust (1 linguriță)
-
Mod de preparare
- Tigaia
din imagine are diametrul 24
- Spală și taie ardeiul cubulețe/peștișori sau cum vrei
- Vânăta spal-o și taie-o felii de circa 1 cm, apoi taie feliile fâșii Pune totul la călit (foc foarte slab) în ulei (folosind o tigaie care NU lipește. Fundamental) 10 min circa
- bate ouăle foarte bine (cu un tel, furculiţă, mixer etc.), sarea (cu atenţie, prea multă sare nu face bine – se ştie), toarnă-le în tigaie şi amestecă foarte bine în aşa fel încât ouăle să cuprindă tot ceea ce este în tigaie. Focul la minim, acoperă şi lasă vreme de 4-5 minute
- Întoarce omleta cu o farfurie sau cu un capac mai mare decât tigaia. Lasă alte 3-5 min (acoperit posibil. Eu așa fac) Să nu se rupă. Urmăreşte acest video
Menţiuni
- Poţi servi cu murături, gogoşari în oţet etc.
- Optim ca aperitiv la petreceri de orice gen. Taie cuburi, arată excepţional.

Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) sau un mic comentariu la obiect (dacă ai timp) este echivalent cu Mulţumesc.
2 Comentarii
O idee excelenta sa punem in omleta si vinete!
RăspundețiȘtergere(f) Da, s-a dovedit a fi o idee fabuloasă.
ȘtergereRESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.