Pipote în sos de coriandru

Dintre toate „cărnurile”, ador pipotele!!! Nu știu de ce.
Este una dintre cele mai aromate rețete pe care am făcut-o vreodată. Orice înghițitură a dăruit o miriadă de arome și senzații „tari” papilelor mele gustative. Optimă idee pentru celiaci! Neapărat să-ncerci!

Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: 40 - 50 min
Porţii: 2
Ingrediente
  1. 300 g pipote
  2. 6 cepe galbene (eu am pus mici, că-s mai aromate)
  3. 2 linguri boabe de coriandru
  4. 7 căței de usturoi
  5. 2 ardeiu iuți (dacă nu-ți place picant, nu pune)
  6. 2 linguri de ulei de alune/migdale/susan, dacă nu ai este ok și cel de măsline/floarea soarelui
  7. 1 linguriță sare grunjoasă
Mod de preparare
  1. Spală, curăță și taie pipotele
  2. Pun-le la fiert în jur de 30 min (dacă ai oală sub presiune 15 min sunt suficiente)
  3. Curăță cățeii de usturoi, taie-i grosolan
  4. Curăță, spală și taie ceapa peștișori/cuburi (cum vrei)
  5. Taie grosolan și ceilalți (3 rămași) căței de usturoi
  6. Încălzește o tigaie și adaugă boabele de coriandru, lasă 20 de sec să se înfierbânte, amestecă, lasă să prăjească puțin. Să nu cumva să le arzi, sau să iasă fum. Se amărăsc și schimbă gustul întregii mâncări. ATENȚIE mare, deci!
  7. Pune uleiul peste boabe, lasă să se încălzească, adaugă usturoiul tăiat grosolan, lasă 2 min până devine auriu,
  8. Adaugă ceapa tăiată și ea grosolan, amestecă, lasă să se călească vreo 3 min la foc slab, adaugă pipotele, pune vreo 4-6 linguri de apă de la fiert, acoperă și lasă să se coacă în pace vreo 15 min
  9. Verifică din când în când, să nu se lipească.
  10. Servește fierbinte cu mămăligă, evident. Sau cum vrei. Delicioase ORICUM!!!
Menţiuni
Pe bune că a fost ceva deosebit de bun. Încearcă!
**
Daca ai apreciat, te rog da un like, share, lasa un comment (engleza-i la putere - romgleza. :P) sau alatura-te la fomidabila pagina de Facebook. O gasesti tu pe undeva pe aici. Se plimba aiurea. Nu stiu ce-i cu ea.
Dar mai ales nu uita sa ma urmaresti sau sa-mi citesti cartile pe Amazon.

Multumesc, om cu suflet! Pe data viitoare.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii