Salată de gulii cu ceapă verde

Rețetă de post și pentru vegani/vegetarieni, celiaci.

Am mai spus: iubesc salatele de crudităţi. și mai mereu fac câte o combinație nouă.
Ce-ar putea fi mai sănătos și dietetic?
Pentru cine nu știe, gulia are un gust plăcut, ușor acrișor, similar cu varza, dar și cu ridichea neagră. Un mixt de gusturi după părerea mea. 
Pentru mai multe idei vizitează meniul din prima bară de sus, secțiunea Salate. 

Grad de dificultate: niciunul
Timp de preparare: 10 min
Porţii: 2

Ingrediente
  1. 1/2 gulie albă
  2. o ceapă galbenă/roşie/albă sau/+ 1 legătură de ceapă verde (4 buc)
  3. 1/2 ardei gras roşu
  4. 2-3 ridichi roșii (Opțional)
  5. 1 morcov de mărime medie
  6. câteva frunze de mărar + mentă (dacă ai)

  7. 2 linguri ulei (de măsline, dacă este posibil extras la rece)
  8. Sare după gust
    Opţional
  9. 1 ardei iute (eu am pus boia) 
  10. 1 lingură de oțet de mere (sau după gust)
Mod de preparare
  1. Curăță, spală și taie toate ingredientele în felul în care dorești (poți să folosești și răzătoarea, dacă vrei);
  2. Pune totul într-un bol destul de încăpător
  3. Adaugă mărarul și menta tocate mărunt
  4. Toarnă uleiul, oțetul şi sarea; amestecă şi serveşte cu poftă!
Menţiuni

  1. Optimă pe post de garnitură la fripturi/grătare de carne/pește
  2. Pentru mai multă consistenţă adaugă boabe de porumb.
  3. Foile de ceapă verde nu au un miros aşa de puternic ca ceapa uscată.   
    Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice inițiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) (sau un mic comentariu la obiect) este echivalent cu Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii