Cremă de gulii

O reţetă (ce poate fi de post) foarte simplu de făcut, rapidă, nutritivă, sănătoasă.
Celiacii pot proba cu încredere. Veganii/vegetarienii și cei ce țin post nu vor pune carne.
Alternativă grozavă la supa de varză, de aceea este optimă în diete. 

Grad de dificultate: Redus
Timp de preparare: 30-35 minute
Porţii: 3-4

Ingrediente
  1. 1 gulie (150-200 g)
  2. 400 ml apă (două căni)
  3. sare după gust
  4. 1/2 piper negru
  5. 1 lingură de ulei
    Facultativ:
  6. carne de pui (Eu m pus niște piept de pui fiert separat)/bacon, etc.
Mod preparare
  1. Dacă vrei să adaugi carne, trebuie să o pui la fiert separat, că fierbe mai greu,
  2. Curăţă și taie gulia bucățele (făcând mare atenţie căci e destul de tare coaja)
  3. Pune apa într-o oală, adaugă gulia. Acoperă, lasă la fiert cam 20 min.
  4. Cu un blender vertical mixezi totul până devine o cremă (cam 3 min)
  5. Adaugi sarea, uleiul și piperul negru. Porționezi și adaugi carnea desfăcută în șuvițe EVENTUAL
Menţiuni

  • Servește fierbinte (sau rece) cu pâine proaspătă sau crutoane.
  • Are un gust delicat, deosebit de plăcut.
  • Cum am precizat: poți adăuga bacon, carne de orice tip ȘI chiar o lingură de iaurt/smântână.

    Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) sau un mic comentariu la obiect (dacă ai timp şi chef) este echivalent cu Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii