Sandviș cu ton și praz

Nu este o rețetă, bineînțeles, dar o idee extrem de hrănitoare și foarte rapidă.
Exclusiv pentru iubitorii de ton și pentru acei care nu au timp să gătească și sunt rupți de foame. În Anglia mâncam în weekend așa ceva. Pentru că nu era zi de gătit. :D

Pentru două sandvișuri măricele ai nevoie de:
  • 4 felii de pâine (eu am folosit integrală, dar este ok și pâinea cu cartofi sau, MAI BINE, pâine cu lapte). Italienii au niște pâine foarte albă făcută cu lapte, moale (la felii). Aia ar merge cel mai bine
  • 1 cutie de ton (200 g circa) în ulei sau natural
  • 1 bucată de praz (30 g)
  • 1 lingură maioneză (sau sos de usturoi)
  • câteva frunze de pătrunjel
  • 1/2 linguriță piper negru
  • sare după gust
Mod de preparare
  • Toacă prazul și pătrunjelul mărunt și pune-le într-un bol
  • Scurge tonul de apă (dacă are) și adaugă-l peste praz (și pătrunjel)
  • Pune maioneza, piperul și, eventual, sarea
  • Întindeți pe o felie de pâine, formați un sandviș și serviți cu poftă!

Mențiuni
  • Știu că nu este cine știe ce rețetă, dar dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.