Varză murată cu mere, morcov, praz

Exclusiv pentru iubitorii de varză murată. Pentru celiaci (intoleranții la gluten), vegani/vegetarieni și cei ce sunt la dietă și care țin la sănătate.
Pentru cine nu știa: murăturile își mențin toate calitățile pe care le au legumele/fructele când sunt proaspete.
Această salată este o altă variantă personală, colorată și sățioasa. Fiind destul de sărată varza murată, m-am gândit să combin câteva legume proaspete în speranța de a mai „tăia” din saramură. Optimă în timpul postului.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15 min
Porţii: 2

Ingrediente
  1. 1/2 de varză murată (cam 250-300 g)
  2. 1 bucată de praz (1/2)
  3. 1 morcov
  4. 1 măr de mărime mijlocie
  5. 1 ardei iute sau 1 linguriță boia de ardei iute (arde grăsimile. Pun în orice mâncare!!!)
  6. 3 linguri ulei de măsline (sau de care ai/vrei: măsline, floarea soarelui)
  7. 1 lingură de semințe se susan, dovleac, in, floarea soarelui. Optimă sursă de fibre.
  8. 1/2 linguriță de piper negru/colorat proaspăt râșnit
Mod de preparare
  1. Taie varza mărunt și pune-o într-un bol mai măricel
  2. Curăță, spală și taie prazul
  3. Spală morcovul și mărul, rade-le pe răzătoarea. Eu nu le rad/curăț de coajă deoarece sunt bio (eu am avut grijă de ele). Adaugă semințele, boiaua de ardei iute/ardeiul iute, uleiul, piperul
  4. Amestecă și servește cu mult gust!
Mențiuni

  • Pentru cei ce sunt la dietă este optimă ca o masă completă (ceea ce și e), dar poate reprezenta o optimă garnitură la cartofi prăjiți, carne, pește, etc. 
  • Pentru alte rețete similare de post sau nu, vizitează meni-ul din prima bară de sus (stânga) „Salate”. (nu se prea observă).
  • Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.