Grâu, miere, nuci, seminte - dulce de post

În bucătăria românească singura dată când folosim grâul este când facem colivă.
Şi totuşi ar fi atât de multe mâncăruri/reţete la care s-ar preta foarte bine aceste cereale pline de fibre.
Este o idee extrem de sănătoasă, hrănitoare şi gustoasă. Dă un aport de energie pentru o zi întreagă.
Atât de simplu de făcut...


Pentru 1-2 porţii ai nevoie de
  1. 100-200 g de boabe de grâu
  2. 1 lingură miere
  3. 1 lingură seminţe de in, susan
  4. miezul a 2 nuci
Grâul nu fierbe aşa de greu pe cât s-ar crede. Asta dacă îl laşi foarte mult la înmuiat. 8-9 ore= o noapte. De obicei eu pun cam 500 g la fiert. Porţionez şi restul îl ţin la frigider/congelator folosindu-l apoi la diferite reţete de supe/borşuri, dar mănânc foarte des dimineaţa, şi ori de câte ori vreau ceva dulce şi sănătos.
Speli grâul de câte ori crezi că-i necesar. Eu îl spăl în trei ape. Îl pun în apă să-l cuprindă bine dacă ai o cană de grâu pui două căni de apă, de ex.). Îl laşi 4-8 ore (o noapte de obicei) apoi îl pui la fiert în apă curată. Fierbe cam în 15 min, nu ai nevoie de mai mult timp dacă e înmuiat bine. Dacă nu, timpul se va dubla.
Scurgi grâul, îl pui într-un bol, adaugi mierea de albine (sau zahăr dacă nu ai miere), după gust/caz/ posibilităţi, nuca, seminţele amesteci şi mănânci cu multă poftă.

Optim ca mic dejun, gustare, prânz, cină sau orice capriciu dulce.
Mai sănătos de atât NU SE POATE!!!
O altă reţetă de mic dejun cu grâu în a doua bară de menu "Dejun".

Dacă-ţi place, şi ţi-am dat o idee, un like la pagina Facebook este echivalent cu Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii