În
bucătăria românească singura dată când folosim grâul este când
facem colivă.
Şi
totuşi ar fi atât de multe mâncăruri/reţete la care s-ar preta
foarte bine aceste cereale pline de fibre.
Este
o idee extrem de sănătoasă, hrănitoare şi gustoasă. Dă un
aport de energie pentru o zi întreagă.
Atât
de simplu de făcut...
- 100-200 g de boabe de grâu
- 1 lingură miere
- 1 lingură seminţe de in, susan
- miezul a 2 nuci
Grâul
nu fierbe aşa de greu pe cât s-ar crede. Asta dacă îl laşi
foarte mult la înmuiat. 8-9 ore= o noapte. De obicei eu pun cam 500
g la fiert. Porţionez şi restul îl ţin la frigider/congelator
folosindu-l apoi la diferite reţete de supe/borşuri, dar mănânc
foarte des dimineaţa, şi ori de câte ori vreau ceva dulce şi
sănătos.
Speli
grâul de câte ori crezi că-i necesar. Eu îl spăl în trei ape.
Îl pun în apă să-l cuprindă bine dacă ai o cană de grâu pui
două căni de apă, de ex.). Îl laşi 4-8 ore (o noapte de obicei)
apoi îl pui la fiert în apă curată. Fierbe cam în 15 min, nu ai
nevoie de mai mult timp dacă e înmuiat bine. Dacă nu, timpul se va
dubla.
Scurgi
grâul, îl pui într-un bol, adaugi mierea de albine (sau zahăr
dacă nu ai miere), după gust/caz/ posibilităţi, nuca, seminţele
amesteci şi mănânci cu multă poftă.
Optim
ca mic dejun, gustare, prânz, cină sau orice capriciu dulce.
Mai sănătos de atât NU SE POATE!!!
O
altă reţetă de mic dejun cu grâu în a doua bară de menu "Dejun".
Dacă-ţi
place, şi ţi-am dat o idee, un like la pagina Facebook este
echivalent cu Mulţumesc.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.