Ultimele postări
Loading...
Sunday, 23 July 2017

Prajitura de post cu unt de arahide –Tip Alba ca Zapada

Idea asta mi-a venit cand am vazut un borcan de arahide in frigider pe care nu reuseam sa-l termin. Asta pentru ca nu-mi place.
In prajitura a venit absolut grozav. Colegii mei italieni si englezi au fost innebuniti. Nu le-a venit sa creada ca este 100% vegana (nu oua, nu lapte, nu nimic). O inventie minunata.
Iti spun, merita sa incerci.
Fotografiile sunt de la retete vechi (in afara de ultimele doua). Sunt publicate numai sa va arate pasii.


Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 20 + 3 ore timpul de odihnă
Porţii: 6 persoane pofticioase (depinde)

Ingrediente pentru foi-foaie
  1. pahar apă
  2. 1/2 pahar ulei
  3. 2 linguri zahăr
  4. 1 plic de amoniac = 1 linguriţă
  5. 2 căni făină de grâu albă. Ai grijă că făina mea diferă de aceea din comerţ. Pune pe rand
  6. 2 linguri suc de lămâie sau oţet – pentru dizolvat/stins amoniacul

Ingrediente pentru cremă
  1. 2 cani apa
  2. 3-5 linguri faina (dupa necesitati)
  3. 5 linguri zahar sau dupa gust
  4. 1 borcan de unt de arahide
  5. 100 alune prajite macinate – nuci, seminte, ce vrei tu. Fa un mix. Iti zic, merita.

Mod de preparare
  1. Pune apa, zahărul, uleiul, amestecă cu mâinile, adaugă amoniacul stins cu oţet sau suc de lămâie
  2. Toarnă făina în ploaie, frământă până faci un aluat nu foarte elastic. Ar trebui să fie destul de tare.
  3. Întinde aluatul făcând o foaie (sau 2) depinde de mărimea tăvii pe care o vei întinde să o coci. Cam 3 mm grosime. In alternativa, fa mai multe foi separate. Imparte aluatul in 2-3-4, cum crezi si-ti vine la indemana
  4. Unge cu ulei din plin dosul unei tăvi; pune foaia şi dă la cuptor, treapta a doua (mijloc) foc mediu, vreme de 8-10 minute. Verifică să nu se ardă.
  5. Fa crema Lasă să fiarbă la foc slab, vreme de 10 minute amestecând constant
  6. Opreşte focul, lasă să se răcească puţin apoi adaugă untul de arahide
  7. Taie foaia (sau foile) în câte părţi vrei. O poţi face din 2, 3, 4 straturi (foi). Nu mai mult pentru că va fi greu de tăiat şi servit. Dar, depinde de gusturile tale. Poti face 2-4 foi diferite. Cum vrei si-ti pica mai bine.
  8. Pune crema CALDĂ, organizând-o bine, să ajungă pentru toate foile. Cam 2 - 3 linguri de cremă pe foaie.
  9. Opţional poţi pune şi deasupra o lingură de cremă, distribuind-o într-un strat subţire peste care poţi împresura fulgi de ciocolată de post/nucă de cocos, mac,  alune/nuci prăjite şi măcinate
  10. Lasă la rece pentru câteva ore (chiar pentru o noapte). Yum yum
Asa arata la final. numai doua straturi groase. Extrem de pufoasa si delicata
**
Daca ai apreciat ori ti-a fost de folos, TE ROG da un like, share, lasa un comment (engleza-i la putere - romgleza. :P) sau alatura-te la fomidabila pagina de Facebook. O gasesti tu pe undeva pe aici. Se plimba aiurea. Nu stiu ce-i cu ea. :)
Daca nu ai observat, sunt doua meniuri SUS pline cu fel de fel de retete.
Cand cauti ceva pe blog, foloseste diacitrice (ă, â, î, ș, ț). Daca nu gasesti ce te intereseaza, incearca o combinatie de cuvinte cu si fara diacritice: varză varza, roșii rosii, brânza branza, curăţă maţe chişcă curata mate chisca.
Nu uita sa ma urmaresti sau sa-mi citesti cartile pe Amazon.
Multumesc, om cu suflet! Pe data viitoare.


Sa pui aline sau nuci (seminte) prajite deasupra. Absolut deosebit. de Incercat!

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer