Ultimele postări
Loading...
Friday, 22 February 2013

Borş cu fasole şi orez

Am promis, de foarte mult timp, că voi da reţeta la acest borş . Prietenii mei de pe Facebook erau foarte nerăbdători. Ceapa tăiată bucăţi îi atrăgea nemilos. :p
Toată lumea ştie să facă borş cu fasole, nu? Permite-mi, totuşi, să îţi dau o variantă personală. Poate îţi place. O mâncare de post, pentru celiaci, vegani, vegetarieni. Optimă în diete.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 20 minute (fasolea este deja fiartă)
Porţii: 4 - 6 porţii

Ingrediente:
  1. 300 - 400 g fasole (după preferinţă: albe, roşii, pestriţe) fiartă. Este bună şi aia la conservă/borcan cumpărată.
  2. 1 ceapă galbenă
  3. 1 morcov
  4. 1 ardei gras. În alternativă, cum vezi în imagine: zarzavat la borcan/tocană de legume
  5. 100 grame orez (1 cană)
  6. 1 crenguţă de cimbru
  7. 1 - 2 pahar/e suc de roşii sau 2 linguri bulion
  8. pătrunjel uscat /verde, mărar, leuştean. Eu am de toate uscate.
  9. 1 lingură de ulei
  10. 4 căni apă
  11. Opţional: o bucată de sfeclă roşie. Eu am avut la borcan şi-ţi spun drept că NU-mi place aşa. De aceea o folosesc la mâncăruri gătite.
  12. 1 ardei iute
Mod de preparare
  1. Dacă nu ai fasole fiartă, trebuie să o fierbi. Ştii cum se face, nu?
  2. Taie ceapa/ardeiul, rade morcovul
  3. Pune uleiul într-o oală adaugă ceapa, ardeiul (+ ardeiul iute), morcovul, amestecă pentru 1 minut
  4. Pune apa, adaugă orezul spălat, cimbrul (sfecla)
  5. Lasă să fiarbă acoperit cam 8 minute. Adaugă fasolea şi sucul de roşii/bulionul, amestecă foarte bine, acoperă. Lasă să fiarbă alte 8-10 minute
  6. Când e gata adaugă pătrunjelul/mărarul/leuşteanul deasupra
Serveşte cu ceapă... dacă locuieşti singur şi-ţi permiţi (ca mine). Şi dacă e vineri şi sâmbăta nu mergi la servici. :p. Cu turte, reţeta aici, este fenomenal. Eu am servit cu pâine rustică (curry).

Te aştept şi pe Facebook. Poftă bună. 

5 comentarii:

  1. Ciorba de fasole imi place acrita cu otet aromatizat cu tarhon!
    Si nu de post! :)
    Cu fasolea din conserva, am incercat si eu de curand si am avut o surpriza foarte placuta!
    Mi-a iesit ciorba in 20 de minute sau cat a fiert ciolanul presat si zarzavatul, nu stiu exact ca ma uitam la meci! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Câte bordee atâtea obicee" zice mama. De aia şi blogul meu se numeşte cum se numeşte. :p Personal detest oţetul. :-d Brrrrrrr. Eu prefer supele, deci deloc acre. Borşul cu fasole face excepţie. :-) Lumea... nu este foarte deschisă la noi orizonturi, în general. Se fereşte de conserve.. Şi eu mă feresc, sincer, dar unele sunt foarte practice. Ca fasolea... Nu tre' să stai 4 ceasuri să o fierbi!

      Delete
    2. Era sa uit.
      Si cu ceapa rosie din aia lunguiata, taiata rondele, presarata cu sare si stropita cu acelasi otet!
      Evident pusa alaturi pe o farfuriuta.

      Gata, ma duc sa-mi iau conservele de fasole, sa-mi fac o " ciorbă de păsulă " cum ii spunea regretatul Radu Anton Roman

      Delete
    3. Ceapă de apă, aşa se numeşte. La aia te referi, nu?! Ah... mă bucur că am convins pe cineva, chiar dacă faci o reţetă cu totul diferită!!! Oricum, am un merit. :p

      Delete
    4. Oricum imi fac cam la doua saptamani! :)
      Dar da ai un merit ca mi-ai facut pofta ! :))

      Delete

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer