Muffins cu morcov şi mac


Idee foarte bună cu care poţi să „păcăleşti” copilul să mănânce morcov. Nimeni nu-şi poate da seama că-i morcov. Pentru reţete vegane/vegetariene vezi meniul în a doua bară de sus, secţiunea „Dulciuri de post.”

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 5 + 20 minute
Porţii: 5-6 muffins


Ingrediente:
  1. 1 morcov de mărime medie
  2. 2 ouă
  3. 1+1/2 căni făină de grâu
  4. 2 linguri iaurt
  5. 2 linguri zahăr
  6. 1/2 pahar 50 ml ulei de floarea soarelui
  7. 1 lingură seminţe mac
  8. 1 praf de copt
  9. Opţional: cuburi de ciocolată/seminţe de floarea soarelui
Mod de preparare:
  1. Prepară formele de muffin. Se găsesc în comerţ de silicon sau teflon, sau foloseşte forme de unică folosinţă (imagine). Unge-le cu ulei şi tapetează-le cu făină. 
  2. Spală morcovul, rade-l pe răzătoarea mică 
  3. Bate ouăle cu zahărul până devin spumă, adaugă iaurtul, uleiul 
  4. Apoi morcovul, macul, făina (bucăţile de ciocolată). Aluatul trebuie să nu fie foarte lichid, să nu curgă uşor, ba chiar trebuie să fie destul de gros. Orientează-te. Dacă curge mai pune făină, dacă e prea „solid”adaugă 1-2 linguri compot sau apă. 
  5. Pune plicul de praf de copt şi amestecă foarte bine 
  6. Porţionează: 2 linguri pline în fiecare formă, sau 3 mai puţin pline 
  7. Pune seminţele de floarea soarelui deasupra; opţional 
  8. Dă la cuptor pentru 15-20 minute. Treapta a doua (mijloc), focul mediu (180-200 ° Celsius) 
  9. Verifică cu o scobitoare (dacă se prinde aluat= mai trebuie ţinut). Dacă sunt gata, închide cuptorul, stinge focul şi lasă-i să se odihnească 10 minute. Altfel se pot lăsa. 
Menţiuni:
  • Nu exagera cu morcovul pentru că nu vor creşte cum trebuie şi vor rămâne crude. 
  • Serveşte la mic dejun, gustare sau cină, ca mine. Cu iaurt. Foarte bune şi reci.
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee), un like la pagina Facebook este echivalent cu Mulţumesc. :)


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii