Supă de verdeţuri, orez, porumb

Supă fără prăjeală; colorată şi intens parfumată. Rapidă, sănătoasă şi delicioasă. Mixtul perfect. 
Reţetă (personală) experimentată Special pentru prietenii mei celiaci şi vegani/vegetarieni. Pentru o variantă diferită click aici, sau verifică meniul  "Supe".

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 25 min
Porţii: 4-5
Ingrediente
  1. 3 frunze de ştevie
  2. o legătură de lobodă (4-5 frunze)
  3. 1 praz = 3 foi sau ceapă verde
  4. 1 legătură de foi de usturoi. Dacă eşti preocupat de miros sau nu-ţi place, nu pune. Gustul o să difere, dar e bună oricum.
  5. 2 cartofi
  6. 50 g orez, de preferat cu bob lung
  7. 3 linguri de boabe de porumb
  8. 1 crenguţă de leuştean proaspăt/uscat
  9. 2 căni cu apă (200 ml una)
  10. sare după gust
  11. 2 linguri ulei
  12. Opţional dar INDICAT 1 ardei iute/1/2 linguriţă de boia de ardei iute
Mod de preparare
  1. Spală toate verdeţurile şi taie-le mărunt (în afară de leuştean. Acesta îl vei pune doar la final)
  2. Curăţă cartofii şi taie-i cubuleţe
  3. Pune apa într-o oală, adaugă cartofii şi orezul. Lasă să fiarbă 2-3 min
  4. Adaugă toate verdeţurile, boabele de porumb şi uleiul, amestecă, acoperă şi lasă să fiarbă la foc domol vreme de 15 min
  5. Pune sarea şi leuşteanul tăiat mărunt.
Menţiuni
  1. Este un gust particular, dulceag dar foarte plăcut. Iubitorii de lobodă vor aprecia.
  2. Nu miroşi a usturoi pentru că usturoiul verde are gust delicat/lejer.

    Dacă-ţi place şi ţi-am dat o idee, un like la pagina Facebook (click) este echivalent cu Mulţumesc şi-mi dă curaj să merg mai departe.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii