Ultimele postări
Loading...
Saturday, 21 September 2013

Risotto cu hribi și praz

Ai fost vreodată în Italia?! Ai gustat risotto-ul lor con porcini? Nu?! Cred că e cel mai bun orez/risotto pe care l-am mâncat vreodată... în afară de rețeta mea cu lobodă (pe care l-am numit risotto primavera). Evident.
Este vremea ciupercilor. Dar ATENȚIE: nu te du la cules dacă nu te pricepi. Să nu faci spume la gură, Doamne ferește!!! Mai bine cumpără de la cunoscători. Măcar să ai pe cine da vina... Ironie/sarcasm :p

Optimă idee pentru vegani/vegetarieni și pentru celiaci.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 20 - 25 min
Porţii: 2

Ingrediente
  1. 250 g orez bob rotund
  2. 5-6 hribi. Eu am avut unul mare, făcea cât 6 cred (imagine)
  3. 1 bucată de praz (50 g), sunt bune și numai frunzele
  4. 50 ml vin alb (1/2 pahar) OPȚIONAL
  5. 1 +1/2 cană apă/supă (caldă/fierbinte)
  6. 2 linguri ulei măsline
  7. 1 căţel de usturoi/1/2 linguriță praf
  8. 2-3 fire de pătrunjel proaspăt
  9. Opţional: 1 ardei iute, 1 cub de unt (25 g)
Mod de preparare: Citeşte aici cum se face un pilaf perfect:
  1. Taie prazul mărunt şi pune-l la călit foarte puţin (2 minute) pe foc slab. Dacă pui usturoi proaspăt acum e momentul. Taie-l, striveşte-l cu dosul cuţitului, pisează-l şi pune-l odată cu ceapa. Să nu cumva să se ardă. Dacă-i uscat îl pui la sfărșit
  2. Când prazul s-a înmuiat, pune ciupercile spălate/scurse și tăiate grosolan. Lasă la foc slab vreo 4 min, amestecând constant
  3. Pune orezul şi amestecă foarte bine vreme de 1 minut
  4. Dacă pui vin, acum e momentul. Toarnă-l în oală. Măreşte focul şi mestecă până se evaporă (cam 2 minute, depinde de focul tău)
  5. După ce vinul s-a evaporat pune supa/apa caldă atât cât să acopere orezul. pune întâi o cană, pe urmă vei mai adăuga, dacă va mai trebui. Depinde de orez și de gustul tău. Amestecă. Acoperă şi lasă focul slab. Cam 10 + 5 min
  6. Eu nu stau lângă foc, dar sunt atentă să nu se ardă. Citeşte articolul despre orezul perfect mai sus
  7. Când e gata, depinde de gustul tău, stinge focul, lasă acoperit 2-3 minute, eventual pune cubul de unt și amestecă
  8. Porționează şi împresoară pătrunjel proaspăt tăiat deasupra. Foarte puțin, numai cât să-i dea culoare. Altfel acoperă gustul hribilor
Menţiuni
O bunătate de nedescris în cuvinte. Trebuie neapărat să-ncerci! Dacă-ți plac ciupercile, evident.


Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer