Ultimele postări
Loading...
Wednesday, 2 October 2013

Chec cu ghebe, ardei, praz

Foarte simplu și rapid de preparat! În curând voi posta o altă rețetă asemănătoare, dar de post, adică pentru vegani/vegetarieni.
Pentru mai multe aperitive de genul, vizitează meniul în bara a doua de sus: APERITIVE.

Grad de dificultate: redus – mediu
Timp de preparare: 20 + 25 min
Porţii: 4-6 = o formă de chec (eu nu am avut și-am folosit tăvi de unică folosință = 20x14 + 1 formă de muffin)

Ingrediente
  1. 3 ouă
  2. 1 pahar de lapte
  3. 200 g ciuperci proaspete, în cazul meu ghebe
  4. 50 ml ulei (de floarea soarelui. Eu am pus de măsline) = 1/2 pahar
  5. 1 bucată mică de praz
  6. 350 g făină de grâu = aproape 2 căni (făina mea este „de casă”, se poate comporta diferit. Orientează-te)
  7. OPȚIONAL: 100 g cârnat picant
  8. câteva frunze de pătrunjel verde
  9. 1 ardei iute sau 1 lingură semințe ardei/boia de ardei iute (Opțional, dar indicat)
  10. 1 linguriță sare
  11. 1 praf de copt
  12. 1/4 pachețel drojdie uscată (cam 1/4 linguriță dintr-un pachet)
    Opțional: semințe de in/mac/susan pentru ornat
Mod de preparare
  1. Curăță, spală și pune ciupercile la fiert (dacă nu-s fierte deja). 10 min ajung; părerea mea Când s-au răcit taie-le. Eu nu le-am tăiat DELOC, așa am avut chef să le folosesc. Erau frumoase rău și mi-a fost milă!
  2. Spală și taie pătrunjelul/prazul foarte mărunt
  3. Eventual, taie și cârnatul
  4. Pune ouăle într-un bol, sarea; amestecă cu un tel sau mixerul până devin spumoase (3 min)
  5. Adaugă restul ingredientelor: uleiul, laptele, pătrunjelul, ciupercile, prazul, cârnatul, praful de copt, drojdia, făina; amestecă. Trebuie să iasă un aluat mai gros (ca la clătite), să nu curgă. Mai pune făină dacă nu este destul de consistent
  6. Prepară o tavă de chec (cum am zis la început, eu nu am avut și am folosit o tavă de unică folosință + 1 formă de muffin)
  7. Pune în tavă/tăvi (pune semințe de in/mac deasupra, dacă ai și vrei), dă la cuptor vreme de 20-25 min
  8. Verifică cu scobitoarea, dacă se murdăreşte de aluat nu e copt, mai lasă 5 min
  9. Opreşte cuptorul şi lasă să se odihnească (cu uşa cuptorului închisă) vreme de 10-15 min
Menţiuni
  • Poate fi o mâncare completă, aperitiv PERFECT la diferite petreceri, pachet la servici/școală etc. 
  • Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer