Ultimele postări
Loading...
Tuesday, 1 October 2013

Supă de varză cu carne de pui

Supa de varză este optimă în diete! Nu așa se spune?! Și când iese varza cea mai aromată și sănătoasă? Atunci când e piața plină de varză (made în Ro), că doar acum e „vremea” ei.
Optimă idee pentru celiaci/diabetici. Veganii/vegetarienii pot renunța la carne. Pentru alte rețete de genul vizitează meniul din bara de sus, secțiunea SUPE. Mulți dintre vizitatorii mei nu o observă și e păcat. Am foarte multe rețete acolo.

Cred că toată lumea ştie cum se face supa de varză. Acest post este pentru cine nu a făcut niciodată şi nu are de unde se ştie. Dacă pierd timpul să scriu reţete cunoscute în popor este doar pentru a-i ajuta pe începători. Nu toţi „s-au născut învăţaţi.” şi nu toţi au avut părinţi de la care să înveţe.
Totuşi, aceasta nu este reţeta originală, dar este o interpretară personală a rețetei ce m-a-nvățat mama.

Precizare: am folosit o oală sub presiune și a fost gata în 25 de min. (total). A fiert parcă prea tare.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 25-40 min
Porţii: 6-8 (depinde)

Ingrediente
  1. 1 varză mai micuță (800-900 g)
  2. 500 g carne de pui (aripioare, spate, pulpițe, ce vrei și ai)
  3. 4 morcovi mai micuți (am zis des că-i prefer celor mari)
  4. 1 ardei gras/gogoșar/capia (eu am pus și câțiva bulgărești)
  5. 4 roșii micuțe (150 g) sau 2 linguri de bulion
  6. 1 ardei iute
  7. 1 creangă de cimbru
  8. 3 linguri ulei
  9. 1 lingură sare (după gust)
  10. 250 ml apă (1 cană, sau după gust)
Mod de preparare


  1. Spală și prepară carnea
  2. Spală și taie ardeii, ceapa (cuburi/peștișori. Cum vrei și ai chef)
  3. Spală, curăță și rade morcovii pe răzătoarea mare. Îi poți tăia rondele/cuburi dacă preferi
  4. spală și taie roșiile cuburi (elimină pielița și semințele dacă vrei. Eu nu o fac decît foarte rar. Azi nu am avut chef!)
  5. Trage varza pe răzătoarea „mare” sau tai-o cum îți vine/place. Mie îmi place să fie măruntă
  6. Varsă uleiul într-o oală, pune carnea la rumenit pentru 5 min
  7. Adaugă ceapa, ardeii, morcovii; amestecă, acoperă şi lasă la călit (foc slab) vreme de 5-7 min
  8. Pune roșiile tăiate, amestecă și lasă să se înmoaie puțin (3-5 min), foc slab
  9. Pune varza, cimbrul, apa (să acopere conținutul oalei=ingredientele), sarea; amestecă; acoperă și lasă să fiarbă la foc domol vreme de 25-40 min (după gust). Cum am zis a mea a fiert un pic prea mult, dar afost foarte bună oricum
  10. Serveşte fierbinte; în cazul meu, cu mămăliguţă. Delicioasă!!!   

    Mențiuni
    • Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer