Omletă picantă cu mușchi, cârnat

Americanii iau un mic dejun foarte hrănitor. Mereu îmi fac poftă când îi văd înfulecând de zor bacon și ouă, sucuri și pancakes.
Pe noi, de mici, ne trezea mama să mergem la câmp cu mirosul de omletă cu carne. 
Vai... pe la 5 dimineața, jur că nu ne venea să mâncăm așa ceva. Este foarte greoaie și greu de digerat pentru stomacul unui copil. Probabil nici acum nu aș putea lua un mic dejun la 5 dimineața. Pe la 9 -10 ar fi super.
Este doar o idee, nu o rețetă. Aveam niște cărnărituri prin frigider și nu știam ce să fac cu ele.
Optimă la micul dejun pentru (fibre și energie pentru multe ore), dar este ok și la prânz sau gustare. 
Idee de weekend. Rapidă, gustoasă și foarte hrănitoare.
Gluten free, deci pt prietenii mei celiaci.

Grad de dificultate: niciunul
Timp de preparare: 10 min
Porţii: 2

Ingrediente
  1. 2 ouă
  2. 2 linguri semințe de floarea soarelui
  3. 150 g de cîrnărituri/salamuri la plăcere. Am pus mușchi, ceafă, cârnat
  4. 1 ardei iute/1/2 liguriţă boia de ardei iute (arde grăsimile, îmbunătățește circulația, scade colesterolul)
  5. 2 linguri ulei de măsline
  6. câteva frunze de pătrunjel verde
  7. sare după gust (1/2 linguriţă. Atenție dacă salamurile sunt sărate)
Mod de preparare
  1. Taie cărnăriturile fășii subțiri
  2. Pune tigaia pe foc, toarnă uleiul, pune carnea/carnatul, semințele. Lasă să se călească nițel (2-4 min)
  3. Bate ouăle, pune pătrunjelul tocat şi toarnă-le în tigaie. Cu o lingură de lemn/silicon amestecă cât poţi de bine. De mai multe ori
Menţiuni
  • Servește cu murături, salată de varză murată, salată de legume, etc. 
  • Pentru alte rețete similare de post sau nu, vizitează meni-ul din a doua bară de sus (mijloc) „Omlete” + „Dejun”. 
  • Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii