Borş de linte

Aceasta este o altă rețetă strict personală, deosebit de gustoasă. Este foarte uşor de făcut, simplu şi rapid. Special pentru iubitorii de linte. De post și pentru vegani, vegetarieni. Gluten free, optimă idee pentru celiaci şi pentru cei care sunt la dietă.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 25 min (dacă lintea e fiartă)
Porţii: 4-5
Ingrediente - (boabele sunt fierte deja – din conservă)
  1. 300 g linte
  2. 2 linguri de tocană de legume. Eu am de casă, fără ţelină. Nu suport gustul deloc, nu ştiu de ce. Dar dacă nu ai tocană, pune 1 morcov, 1/2 ardei gras-gogoşar sau zarzavat la borcan
  3. 1 ceapă galbenă
  4. 1 lingură de cimbru praf
  5. 1 cană borş (reţeta aici) sau după gust. Poţi acri şi cu bulion, cum vrei
  6. 3 căni cu apă/supă (250 ml una)
  7. sare după gust
  8. 2 linguri ulei
  9. 1 linguriță boia de ardei dulce (arde grăsimile, îmbunătățește circulația, ajută la digestie și este AFRODIZIAC. :p)
  10. câteva frunzulițe de pătrunjel pentru deasupra
Mod de preparare
  1. Dacă lintea nu este fiartă, pune-o la umflat în apă caldă cam 30 de min ( cu cât o ții mai mult cu atât mai repede va fierbe). Schimbă apa și fierbe boabele circa 15 min. Sau după gust. Atenție că vor mai fierbe ceva și-n borş. Orientează-te. Dacă folosești linte din conservă, spal-o foarte bine. Niciodată să nu pui boabele cu tot cu lichid din conservă. Spălă-le în mai multe ape, scurge-le
  2. Curăță, spală ceapa (eventual morcovul, ardeiul). Ceapa taie-o cuburi sau peștișori, (morcovii trage-i pe răzătoare)
  3. Pune uleiul într-o oală, lasă-l să se încălzească, adaugă ceapa (și morcovul/ardeiul), lasă să se călească la foc foarte lent circa 3 min
  4. Toarnă apa/supa, adaugă boabele de linte, tocana de legume, cimbrul și lasă să fiarbă (acoperit), la foc mediu, circa 15 min
  5. Verifică de sare
  6. Porționează și împresoară deasupra foarte puțin pătrunjel verde. Pentru culoare, zic eu.
Menţiuni
  1. Se poate servi fierbinte, dar şi rece. Cu ceapă, ardei iuţi, exact ca la borşul cu/de fasole.
  2. Serveşte fierbinte sau rece.
  3. Dacă ţi-a plăcut, sau ţi-am dat o idee, un like la pagina Facebook m-ar încuraja. Mulţumesc.
  4. Pentru alte reţete de genul, verifică meniul SUPE, din prima bară de sus, dreapta.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii