Legume cu jumări în sos de soia

Din seria „special pentru studenţi/elevi/bărbaţi/începători în „arta bucătăritului”. Reţetă gluten free, deci optimă idee pentru celiaci.
Vesel colorată, genuină, simplă, rapidă, economică şi extrem de gustoasă.
Exclusiv pentru iubitorii de jumări care nu mai ştiu unde şi cum să le folosească.
O nouă combinaţie îndrăzneaţă cu tente exotice, care m-a cucerit instant Pffffffff, ce bună!!!

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare 15-20 minute
Porţii: 2 Pentru mai multe dublează/triplează etc cantităţile.

Ingrediente
  1. 1 cartof
  2. 1 morcov
  3. 1/2 varză mică murată (150 g circa)
  4. 1/2 praz sau ceapă galbenă
  5. 80 g jumeri (reţeta aici). Am pus 2 feliuţe de salam care era rătăcit prin frigider
  6. 3 linguri sos de soia
  7. 3 linguri ulei
  8. 1 linguriţă chimion
  9. 1/2 linguriţă boia de ardei iute
  10. 1/2 piper negru
  11. 1 linguriţă usturoi praf
  12. sare după gust. Ai grijă că varza este sărată
  13. Opţional: 2 linguri seminţe de susan
Mod de preparare
  1. Taie varza bucăţi mici
  2. Curăţă, spală prazul, taie-l rondele
  3. Curăţă cartoful, morcovul, spală şi rade pe răzătoare
  4. Pune o tigaie, care nu lipeşte, pe foc, varsă uleiul, seminţele de susan + seminţele/praful chimion (de care eu am uitat), jumările, lasă 1 min
  5. Pune prazul, varza, amestecă, lasă 2 min.
  6. Adaugă cartoful + morcovul, amestecă, pune 2 lingură de apă + sosul de soia Amestecă, acoperă, lasă 5 + 5 min pe fiecare parte (adică trebuie să amesteci bine)
  7. Verifică de sare, şi adaugă mirodeniile ce îşi plac
Menţiuni
Serveşte fierbinte.
Dacă ţi-a plăcut, sau ţi-am dat o idee, un like la pagina Facebook m-ar încuraja. Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii