Ultimele postări
Loading...
Friday, 25 October 2013

Cotlet de porc în sos de rodii

Nu sunt mare amatoare de carne... se știe. Iar carnea de porc nu e deloc o carne pe care o gătesc cu drag. Am probat rețeta doar pentru TINE. Făcut la grătar (tigaie de teflon în cazul meu). Aromat, ușor dulceag, delicat. Este mai mult o idee decât o rețetă. Al meu a fost copt foarte bine; nu-mi place în sânge.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 20 min + 1 oră macerat
Porţii: 2

Ingrediente
  1. 2 cotlete de porc (sau mușchi, etc)
  2. 2 linguri sos de rodii/suc proaspăt de rodii (mi l-a dat cineva din Iran, parcă. Este foarte gros. Nu știu unde se poate găsi în România. Nu am văzut niciodată, dar n-ar fi rea o sticluță-n casă)
  3. 1 linguriță boia de ardei iute
  4. 1 linguriță usturoi pisat/praf/deshidratat
  5. 1 linguriță sare
Mod de preparare
  1. Toarnă sucul/sosul de rodii peste carne, adaugă usturoiul praf, boiaua de ardei, sarea. Acoperă și lasă la macerat în jur de 1 oră.
  2. Încălzește o tigaie de teflon (care nu lipește), a mea imită grătarul, după cum vezi
  3. Pune cotletele în tigaie
    a. Dacă le vrei coapte bine (în interior) foc slab, lasă vreme de 8-10 min pe fiecare parte
    b. Dacă le vrei mai în sânge, lasă focul tare, prăjește 5 – 6 min pe fiecare parte. Ai grijă să nu se ardă!
  4. Servește fierbinte cu piure de cartofi, legume la cuptor (de ex.) sau cu mămăliguță și mujdei
Mențiuni
  • Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer